Saskaņā ar ASV valdības izplatīto informāciju, programmas kandidātiem jābūt augstskolu studentiem ar labām sekmēm, kuri ir mērķtiecīgi un spējīgi maksimāli izmantot Work & Travel programmas piedāvātās iespējas.

Lai pieteiktos Work & Travel programmā Tev:

  • jābūt 18 līdz 30 gadus vecam.
  • jābūt pilna laika akreditētas augstskolas vai universitātes studentam. Tu vari būt pēdējā kursa students, ja programma sākas pirms augstskolas beigšanas. Programmas pieteikšanās brīdi Tu nedrīksti būt akadēmiskajā atvaļinājumā.
  • jāspēj brīvi komunicēt angļu valodā. Pirms piedalīšanās programmā, Tev būs pārrunas ar StudentTour pārstāvi, kurš novērtēs Tavas angļu valodas zināšanas.
  • jābūt pozitīvi noskaņotam un piedzīvojumu kāram.

Programmas norises laiks

2016. gadā studentiem ir iespēja piedalīties Work & Travel programmā no 1. maija līdz 31. augustam. Precīzu programmas sākuma datumu katrs students var izvēlēties pēc saviem ieskatiem. Programmas sākuma datums un tās ilgums tiek ierakstīti DS-2019 veidlapā ko kopā ar J1 vīzu izsniedz ASV vēstniecība. Programmas dalībniekiem ir tiesības strādāt laika periodā, kas ir norādīts DS-2019 veidlapā un atļauts ierasties ASV 30 dienas pirms norādītā programmas sākuma datuma.